מלגות הות"ת לבתר-דוקטורנטים מצטיינים במדע וטכנולוגיה קוונטיים

תכנית המלגות של הוועדה לתכנון ולתקצוב מיועדת לסייע לבתר דוקטורנטיות ובתר-דוקטורנטים מצטיינים בתחומי מדע וטכנולוגיה קוונטיים בישראל לצאת להשתלמות בתר-דוקטורט במוסדות מחקר מובילים בחו"ל. בטווח הארוך, מטרת התכנית היא להביא להגדלת מספר חברות וחברי הסגל האקדמי באוניברסיטאות המחקר בישראל העוסקים בתחומי המדע והטכנולוגיה הקוונטיים.

כמועמדים למלגות יוגשו אך ורק דוקטורנטיות ודוקטורנטים מצטיינים בתחומי הליבה והמעטפת של מדע וטכנולוגיה קוונטיים, כפי שהוגדרו על ידי ועדת ההיגוי של ות"ת והתכנית הלאומית, והכוללים בתוכם מחקר תיאורטי או ניסיוני בתחומים הבאים: עמוד 2 מתוך 3 חישוב קוונטי, תקשורת קוונטית, סימולציה באמצעות מערכות קוונטיות, מכשור וחיישנים קוונטיים כגון שעונים אטומיים, מדי שדה מגנטי, ומדי תאוצה קוונטיים, חומרים קוונטיים כגון חומרים טופולוגיים וחומרים מהונדסים קוונטית להצגת תכונות מיוחדות, יסודות תורת הקוונטים עם השלכה לטכנולוגיות עתידיות, מדע וטכנולוגיות קוונטיות חדשניים

גובה המלגה:

• המלגה תעמוד על 60,000$ לשנה למשך כשנתיים. הענקת המלגה בשנה השנייה מותנית בפעילות האקדמית של המלגאי/ת.
  • ות"ת תעניק 6 מלגות בתר דוקטורט דו שנתיות.
  • האוניברסיטה יכולה עד 3 מועמדות ומועמדים למלגה זו.

תנאים להגשת המועמדות:

• יוגשו כמועמדים למלגה מועמדים שבכוונתם לצאת ללימודי בתר-דוקטורט בחו"ל לתקופה שלא תפחת משנתיים.
  • המלגה מיועדת לבעל/ת אזרחות ישראלית או מעמד של תושב/ת קבע.
  • המועמדים טרם החלו את לימודי הבתר-דוקטורט וצפויים להתחיל את ההשתלמות בחו"ל במהלך שנת הלימודים העוקבת.
  • על המועמד/ת לקבל את התואר השלישי לא יאוחר משנה לאחר היציאה להשתלמות.
  • ביום היציאה להשתלמות לא חלפו למעלה מחמש שנים מסיום התואר השלישי (חופשות לידה ללא יכללו במניין השנים).
  • יוגשו כמועמדים למלגה מועמדים שעד מועד ההגשה כבר יש להם מוסד מארח ומנחה או מועמדים שבעת מועד ההגשה עדיין אין להם מוסד מארח ומנחה אך יוכלו להתארגן בנושא זה עד לתאריך 1.9.2024 - ואז ידרשו להגיש את המסמכים הרלוונטיים.

בהתאם למדיניות מל"ג/ות"ת בנושא שוויון מגדרי, יוגש מספר שווה של נשים וגברים לתכנית.

נא קראו בתשומת לב את תקנון המלגה המצ"ב.

להלן המסמכים הנדשים להגשה:

1. טופס בקשה (מודפס).
  2. קורות חיים ורשימת פרסומים.
  3. גיליונות ציונים לתואר ראשון, שני ושלישי.
  4. אישור קבלת דוקטורט
  5. תקציר של עבודת הדוקטורט
  6. תכנית המחקר המבוקשת בחו"ל (1-2 עמודים)
  7. מכתב הזמנה או אישור קבלה מהמארח/ת או האוניברסיטה בחו"ל.
  8. מכתב המלצה מהמנחה העתידי/ת לבתר דוקטורט, אם ידוע כבר זהות המנחה (עד 2 עמודים).
  9. שניים-שלושה מכתבי המלצה חתומים 1) ממנחה עבודת הדוקטורט; 2) מחברת סגל המכירים או לימדו את המועמד/ת – ממוסד אחר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, או מהאוניברסיטה.
  10. פירוט מלא אודות מקורות מימון נוספים כמו שכר ו/או מלגה נוספת. על מנת להבטיח מניעת כפל תקצוב. לא ניתן יהיה לקבל מלגה זו בנוסף למלגה או מענק שמקורם בתקצוב ציבורי ישראלי.
  11. טופס פנימי.
  12. התחייבות חתומה מטעם המועמד/ת לעמידה בתנאי התכנית.

את טופס הבקשה, בצירוף המסמכים הנוספים הנדרשים, מתבקש המועמד/ת להעביר למשרד מדור קרנות ומלגות, בניין הסנאט חדר 221, עד ליום חמישי 28.3.2024 בעותק אחד, וכן לשלוח עותק אלקטרוני אל shlomita@tauex.tau.ac.il.