מלגות הות"ת לדוקטורנטיות ודוקטורנטים מצטיינים בתחום הבינה המלאכותית ומדעי הנתונים

מלגות המועצה להשכלה גבוהה לדוקטורנטיות ודוקטורנטים מצטיינים בתחום מדעי הנתונים נועדו לעודד לימודי דוקטורט בתחומים אלו ולאפשר הקדשת מלוא הזמן ללימודים ולמחקר במסגרת לימודי הדוקטורט. בטווח הארוך מיועדת התכנית להביא להגדלת מספר החוקרים וחברות וחברי הסגל האקדמי באוניברסיטאות המחקר העוסקים בתחום זה.

גובה המלגה:

בשנה"ל תשפ"ה תעניק הות"ת עד 20 מלגות תלת-שנתיות. סכום המלגה הוא 120,000 ₪ לשנה למשך שלוש שנים: 60,000 ₪ הקצבת הות"ת ועוד 60,000₪ נוספים במימון היחידה/המנחה.

האוניברסיטה יכולה להגיש 6 מועמדות ומועמדים למלגה זו מתחומי הבינה המלאכותית ומדעי הנתונים כפי שמוגדרים בתקנון המלגה המצורף.

תנאים להגשת מועמדות:

• המלגה מיועדת לבעל/ת אזרחות ישראלית או מעמד של תושב/ת קבע.
  • סיום התואר השני עד 5 שנים קודם להגשת המועמדות, או תלמיד/ה במסלול הישיר.
  • יתרה של לפחות 3 שנים עד סיום לימודי הדוקטורט.
  • בהתאם למדיניות מל"ג/ות"ת בנושא שוויון מגדרי, יוגש מספר שווה של נשים וגברים לתכנית.
  • לא ניתן לקבל במקביל למלגה זו מלגה נוספת שמקורה בתקצוב ציבורי ישראלי.

התחייבות המלגאי/ת:

• לבצע מעבר משלב א' לשלב ב' של הדוקטורט (אישור הצעת המחקר) בתוך שנה לכל היותר מתאריך הגשת המועמדות.
  • לבקש את אישור האוניברסיטה לכל הפסקה בעבודת המחקר לתקופה של ששה חודשים ויותר.
  • ניתן לעבוד במקביל לקבלת המלגה בהיקף שלא יעלה על 8 שעות שבועיות ובתחום רלוונטי לנושא המחקר ובכפוף לאישור בכתב ממנחה הדוקטורט.

להלן המסמכים הנדרשים:

1. טופס הבקשה (מודפס)
  2. קורות חיים ורשימת פרסומים.
  3. גיליון ציוני התואר הראשון והתואר השני ובכלל זה ציון הגמר וציון עבודת התזה.
  4. תכנית המחקר לדוקטורט ותקציר באנגלית.
  5. שניים שלושה מכתבי המלצה, מהמנחה ומחברות וחברי סגל המכירים את המועמד/ת.
  6. פירוט מלא על מקורות מימון נוספים.
  7. אישור היחידה/מנחה להשתתפות במימון המלגה בסך 60,000 ₪ לשנה.

נא קראו בתשומת לב את תקנון המלגה המצ"ב.

את כל המסמכים, ובכלל זה מכתבי ההמלצה יש להגיש למדור קרנות ומלגות בעותק אחד עד ליום שלישי, 21 במאי (בניין הסנאט, קומה 2 חדר 221) בנוסף יש להעביר  את כל החומר בדוא"ל  לכתובת shlomita@tauex.tau.ac.il.