מלגות הות"ת ע"ש פרופ' נחמיה לבציון ז"ל לדוקטורנטים מצטיינים מהפריפריה

מלגות  המועצה להשכלה גבוהה ע"ש פרופ' נחמיה לבציון ז"ל לדוקטורנטים מצטיינים מיועדות לבעלי רקע סוציו-אקונומי נמוך אשר גדלו באזורי הפריפריה. מטרות התכנית לעודד סטודנטיות וסטודנטים מצטיינים מהפריפריה לפנות ללימודי התואר השלישי תוך עידוד המצוינות האקדמית, לאפשר להם להקדיש את מלוא זמנם ללימודים ולעודד אותם להשתלב בעתיד בסגל האקדמי במדינת ישראל.

מועמד ייחשב לסטודנט מהפריפריה אם הוא עומד באחד הקריטריונים האלה:

1. למד באחת החטיבות העליונות המופיעות בנספח המצורף.
  2. התגורר במהלך רוב 12 שנות הלימוד בבית ספר, בדגש על 3 שנות בי"ס תיכון, באחד היישובים המופיעים בנספח המצורף.
  3. מועמד שאינו עומד בקריטריונים 1 או 2 לעיל, אך יש לו נימוקים משכנעים שאכן התחנך בפריפריה החברתית-כלכלית של המדינה, יוכל להגיש את מועמדותו בצירוף מכתב קצר המנמק זאת.

תינתן עדיפות למועמדים שעומדים בשני הקריטריונים גם יחד ל"פריפריה": מועמדים שגרו ברוב שנות התיכון בישוב המוגדר כ"פריפריה " וגם למדו בבית-ספר תיכון המוגדר כ"פריפריה".

מדי שנה ייבחרו עד 10 מלגאים על ידי ועדה מיוחדת שימנה יו"ר הות"ת. בחירת הזוכים תיעשה על בסיס כלל-ארצי (ולא מוסדי) לפי קריטריונים של מצוינות אקדמית. אם המועמד יזכה במלגה זו ובמלגה משמעותית נוספת, יהיה עליו לוותר על אחת המלגות (אין כפל מלגות).

סכום המלגה הוא 72,200 ₪ לשנה למשך שלוש שנים: 52,200 ₪ הקצבת הות"ת ועוד 20,000 ₪ נוספים במימון הפקולטה/היחידה/המנחה כתוספת למלגה, ולכיסוי הוצאות מחקר.

דוקטורנטים שהגישו מועמדות למלגה זו במחזורים קודמים ומועמדותם הוגשה לות"ת (אחרי שלב המיון האוניברסיטאי) אינם יכולים להגיש מועמדות שנית. בנוסף, על פי כללי ות"ת, לא ניתן להגיש מועמדות ליותר מתכנית מלגות אחת של ות"ת בו זמנית בשנה נתונה.

נא תשומת לבכם כי כל תוכניות מלגות המצויינות של הות"ת מיועדות אך ורק לבעלי אזרחות ישראלית או בעלי מעמד של "תושב קבע".

תנאים כלליים לבחירת מועמדים

1.        בעלי תואר שני ממוסד מוכר בארץ או בחו"ל, אשר התקבלו ללימודי דוקטורט או למסלול ישיר לדוקטורט ואשר הצעת המחקר שלהם אושרה לא יותר משנה לפני מועד בחירתם של המועמדים ע"י האוניברסיטה.

2.        ניתן להמליץ על מועמדים שהצעת המחקר שלהם הוגשה לשיפוט וטרם אושרה, וזאת בצירוף לאישור המנחה והתחייבות לעדכון הות"ת על אישור ההצעה עד 30.9.2023.

3.         סטודנט/ית מצטיין/ת בעל/ת רקע סוציו-אקונומי נמוך שגדל/ה בפריפריה או למד/ה בבית ספר תיכון בפריפריה.

4.         המלגאי/ת מתחייב/ת כלפי האוניברסיטה:

א.      לסיים את עבודת המחקר תוך שלוש שנות המלגה או לכל היותר תוך ארבע שנים ממועד זכייתו במלגה.

ב.       לא לעבוד לשם הכנסה, למעט עזרה בהוראה באוניברסיטה בהיקף שלא יעלה על 8 שעות הוראה שבועיות, ובתנאי שעבודתם רלוונטית לתחום לימודיהם/מחקרם ובאישור בכתב ממנחה עבודת הדוקטורט.

ג.       לבקש את אישור האוניברסיטה לכל הפסקה בעבודת המחקר לתקופה של שישה חודשים או יותר. האוניברסיטה לא תאשר הפסקה  של יותר משנה אחת.

5.        האוניברסיטה מתחייבת כלפי הות"ת:

א.        לא להעסיק את המלגאי על חשבון המלגה.

ב.        להעמיד לרשות המלגאי את הספרות המקצועית ואת כלי המחקר הדרושים בדרך שתאפשר ניצול אופטימלי של שנות המחקר.

המועמדים מתבקשים להגיש את המסמכים האלה:

1.         טופס הבקשה (מודפס).

2.       קורות חיים (לפרט את התארים ולציין אם הוענקו בהצטיינות או בהצטיינות יתרה, ולציין פרסים) וכן רשימת פרסומים (אם יש).

3.         תעודת סיום של ביה"ס התיכון.

4.         גיליונות ציונים של תואר ראשון ושני (ובכלל זה ציוני הגמר וציון עבודת התזה).

5.       תקציר עבודת המוסמך; מועמדים שהתקבלו למסלול ישיר לדוקטורט יגישו תקציר הישגיהם במחקר (2-1 עמודים).

6.       תקציר הצעת המחקר לדוקטורט (עד 2 עמודים בלבד) בין שאושרה על ידי מוסדות האוניברסיטה ובין שאושרה רק על ידי המנחה.

7.       תיאור המחקר, יעדיו ומטרותיו בפרספקטיבה של הנעשה בתחום (עמוד אחד)

8.       שלושה מכתבי המלצה מאת: (א) המנחה לדוקטורט; (ב) אנשי אקדמיה בכירים המכירים את המועמד/ת ואת המחקר.

9.         מכתב קצר שבו יפרט המועמד/ת את מצבו הסוציו-אקונומי.

10.         טופס פנימי.

11.        כתב התחייבות חתום בידי המועמד/ת.

12.     אישורים ממדור תלמידי מחקר על קבלה ללימודי דוקטורט ועל קבלה לשלב ב' בדוקטורט – אם כבר יש.

13.     אישור דקאן/בי"ס/חוג/מנחה להשתתפות במימון המלגה בסך 20,000 ₪ לשנה.

את כל המסמכים, ובכלל זה מכתבי ההמלצה, נא להגיש למדור קרנות ומלגות בעותק אחד עד יום ראשון, 21 במאי 2023, וכן את כל החומר בדואר אלקטרוני לכתובת shlomita@tauex.tau.ac.il