מלגות הות"ת לבתר-דוקטורנטים מצטיינים מאוכלוסיות המגוון
תכנית מלגות הות"ת לאוכלוסיות המגוון מיועדת לסייע לדוקטורנטיות ודוקטורנטים מצטיינים מהחברה הערבית, בוגרי החינוך החרדי ויוצאי אתיופיה לצאת להשתלמות בתר-דוקטורט באוניברסיטאות מובילות בחו"ל, במטרה להיקלט עם סיום ההשתלמות כחברות וחברי סגל במוסדות להשכלה גבוהה בישראל ולהביא להגדלת מספרם במוסדות אלו.
הות"ת תעניק, מדי שנה, עד 19 מלגות דו שנתיות לבתר-דוקטורנטיות ובתר- דוקטורנטים מאוכלוסיית המגוון בכלל המוסדות האקדמיים ובחלוקה הבאה:
אוכלוסייה מספר מלגות לכלל המוסדות מספר מועמדות ומועמדים מטעם האוניברסיטה
בני החברה הערבית 9 5
בני החברה החרדית 3 4
יוצאי אתיופיה 1 2
בנוסף תעניק הות"ת 6 מלגות "סל תחרותי" – בהן יוכלו לזכות מועמדות ומועמדים מכל 3 האוכלוסיות על בסיס הצטיינות אקדמית.
גובה המלגה:
גובה המלגה עומד על 36,000$ לשנה למשך כשנתיים. הענקת המלגה בשנה השנייה מותנית בהתקדמות אקדמית ובהעברת דיווח על פעילות זו.
מלגאי/ת שיחליטו שלא לחזור לאחד המוסדות בארץ, למרות שהבשילו התנאים לכך, תדרש/יידרש להחזיר את המלגה.
תנאים להגשת מועמדות:
1. בעל/ת אזרחות ישראלית או בעל/ת מעמד של "תושב/ת קבע".
2. אין הגשה במקביל לתכנית מלגות אחרת של הות"ת ולא הוגשה בעבר מועמדות למלגה זו.
3. המועמדים טרם החלו את לימודי הבתר-דוקטורט וצפויים להתחיל את ההשתלמות בחו"ל במהלך שנת הלימודים העוקבת (תשפ"ו) לתקופה שלא תפחת משנתיים.
4. המועמד/ת התקבל/ה להשתלמות בחו"ל כולל מוסד מארח ומנחה או שעדיין נמצאים בתהליך קבלה להשתלמות וצפויים קבל מלגת קיום מהמוסד הקולט או המוסד השולח או כל מלגת בתר-דוקטורט אחרת. יש לפרט באילו מלגות זכתה/זכה המועמד/ת ועבור אלו הוגשה מועמדות וטרם התקבלה תשובה.
5. על המועמד/ת לקבל את התואר השלישי לא יאוחר משנה לאחר היציאה להשתלמות.
6. ביום היציאה להשתלמות לא למעלה מחמש שנים ממועד קבלת התואר השלישי (חופשת לידה באורך של עד חצי שנה לא יכללו במניין השנים).
הגשת מועמדות למסלול המשולב:
תתאפשר הגשת מועמדות לאלו שהתקבלו להשתלמות בתר-דוקטורט במסלול המשולב (חלקו בארץ וחלקו בחו"ל) ובהתאם לתנאים המופיעים בתקנון ות"ת המצ"ב.
לכל מועמד נא להגיש את המסמכים המפורטים להלן:
1. טופס בקשה (מודפס).
2. אישור קבלה להשתלמות בתר-דוקטורט מטעם המוסד הקולט, במידה ואין אישור יש להשלימו עד ספטמבר 2025.
3. קורות חיים (עד 2 עמ', כולל פרטי קשר ופירוט אודות השכלה אקדמית, השתתפות בכנסים ומלגות, מענקים או פרסים, לא כולל פרסומים).
4. מכתב אישי מהמועמד/ת (עד עמוד) ובו רקע אישי ופירוט על המסלול האקדמי שלו/ה
5. רשימת פרסומים הכוללת הפרדה בין מאמרים שפרסמו/התקבלו לפרסום ומאמרים שהוגשו ונמצאים בשיפוט. נא להכניס קישורים למאמרים, היכן שניתן.
6. אישור קבלת דוקטורט
7. תקציר עבודת הדוקטורט
8. תכנית המחקר להשתלמות בתר-דוקטורט
9. אישור קבלה להשתלמות בתר-דוקטורט מטעם המוסד הקולט, במידה ואין אישור יש השלימו עד ספטמבר 2025.
10. מכתב המלצה מהמנחה העתידי לבתר-דוקטורט, אם ידועה כבר זהות המנחה.
11. שנים שלושה מכתבי המלצה חתומים (באורך מקסימלי של עד 2 עמ' כל אחד) מאנשי אקדמיה בכירים המכירים את המועמד/ת, ופרטים אודות הממליצ/ה (תחום, מוסד וכו') והקשר עם המועמד/ת. על אחת ההמלצות להיות ממנחה הדוקטורט. ההמלצות לא יהיו בנות יותר משנתיים.
12. פירוט מלא אודות מקורות מימון נוספים.
13. הצהרה חתומה מצד המועמדים כי לקראת השלמת ההשתלמות בחו"ל יפנו אל מוסדות אקדמיים בארץ בבקשה להצטרף כחבר/ת סגל ובמידה ויקבל הצעה כזו יצטרפו כחברי סגל.
נא לקרוא בתשומת לב את תקנון המלגה.
את תיקי המועמדים בצירוף כל המסמכים הנדרשים יש להעביר כקובץ PDF למדור קרנות ומלגות, לכתובת shlomita@tauex.tau.ac.il, עד יום שני, 28 באפריל 2025.