תכנית מלגות ות"ת לבתר-דוקטורנטים מצטיינים מהחברה החרדית

מלגות המועצה להשכלה גבוהה לבתר-דוקטורנטים  מצטיינים מהחברה החרדית, מיועדות לסייע לדוקטורנטים מצטיינים מהחברה החרדית מאוניברסיטאות המחקר בישראל לצאת להשתלמות בתר-דוקטורית באוניברסיטאות מובילות בחו"ל, במטרה לקלוט אותם עם סיום ההשתלמות כחברים בסגל האקדמי במוסדות האקדמיים בארץ. בטווח הארוך נועדה התכנית להביא להגדלת מספר חברי הסגל האקדמי מהחברה החרדית במוסדות להשכלה גבוהה.

במסגרת התכנית תעניק הות"ת עד 4 מלגות בשנה.

המלגה תהיה בסכום של 36,000$ לשנה, ותוענק לתקופה של שנתיים לכל היותר. הענקת המלגה בשנה השנייה תאושר לאחר בדיקת הפעילות האקדמית של מקבל המלגה והעברת דיווח אודותיה.

המלגה מיועדת לסייע במימון הוצאות מחיה, כרטיסי טיסה למלגאית ולמשפחתה והוצאות בגין מעבר המשפחה לחו"ל.

ניתן להגיש מועמדים שהתקבלו להשתלמות בתר-דוקטורית במסלול משולב – חלקו בארץ וחלקו בחו"ל.

תנאים כלליים לבחירת המועמדים:

1. המועמדים התקבלו להשתלמות בחו"ל וזכו במלגת קיום מהמוסד הקולט או מהמוסד השולח או כל מלגת פוסט דוקטורנט אחרת, ובכוונתם לצאת ללימודי פוסט דוקטורט בחו"ל לתקופה שלא תפחת משנתיים. יש לפרט באילו מלגות זכה המועמד.
  2. על המועמדים לקבל את התואר השלישי שלהם לא יאוחר משנה לאחר היציאה להשתלמות או  שביום היציאה להשתלמות לא חלפו למעלה מחמש שנים ממועד קבלת התואר השלישי שלהם.
  3. ההשתלמות תתקיים באחת מהאוניברסיטאות המובילות בעולם.
  4. ההשתלמות תתמקד בפעילות מחקרית בתחומו המדעי של המועמד.
  5. במשך תקופת ההשתלמות יקדישו הזוכים את כל זמנם לפעילות  האקדמית באוניברסיטה בה הם משתלמים.
  6. המוסד השולח יקבל מהמועמדים ויעביר לות"ת את הצהרתם כי לקראת השלמת ההשתלמות בחו"ל יפנו אל מוסדות אקדמיים בארץ (אוניברסיטאות ומכללות אקדמיות) לרבות האוניברסיטה השולחת,  בבקשה להצטרף כחבר/ת סגל, ובמידה שתתקבל הצעה כזו אכן יצטרפו למוסד כחברי סגל.
  7. במידה והמלגאי/ת יחליט/תחליט לא לחזור לאחד המוסדות בארץ,  למרות שהבשילו התנאים לכך, תדרש החזרת המלגה ע"י הזוכה.
  8. לא יוגשו מועמדים אשר היו בעבר בעלי מינוי כחבר סגל אקדמי בכיר (מדרגת מרצה או דרגה מקבילה ומעלה), במסלול הרגיל, במוסד אקדמי כלשהו בארץ או בחו"ל.

מועמדים שהגישו מועמדות למלגה זו במחזורים קודמים ומועמדותם הוגשה לות"ת (אחרי שלב המיון האוניברסיטאי) אינם יכולים להגיש מועמדות שנית. בנוסף, על פי כללי ות"ת, לא ניתן להגיש מועמדות ליותר מתכנית מלגות אחת של ות"ת בו זמנית בשנה נתונה.

נא תשומת לבכם כי כל תוכניות מלגות המצויינות של הות"ת מיועדות אך ורק לבעלי אזרחות ישראלית או בעלי מעמד של "תושב קבע".

לכל מועמד נא להגיש את המסמכים שלהלן:

1. טופס בקשה.
  2. קורות חיים (עד 2 עמודים, כולל פרטי קשר ופירוט אודות השכלה אקדמית, השתתפות בכנסים, ומלגות/מענקים/פרסים, לא כולל פרסומים).
  3. גיליונות ציונים לתארים ראשון, שני ושלישי (היכן שרלבנטי)
  4. אישור קבלת דוקטורט.
  5. רשימת פרסומים הכוללת הפרדה בין מאמרים שפורסמו/התקבלו לפרסום, ומאמרים שהוגשו ונמצאים בשיפוט.
  6. פירוט מלגות נוספות.
  7. תקציר של עבודת הדוקטורט.
  8. תכנית המחקר המבוקשת בחו"ל (2-1 עמודים).
  9. מכתב הזמנה מהמארח/אוניברסיטה בחו"ל. במידה ואין בידי המועמד/ת אישור מתאים, יש להשלימו עד ספטמבר 2024.
  10. שני מכתבי המלצה: (א) ממנחה עבודת הדוקטורט; (ב) מחבר סגל המכיר או לימד את המועמדת.
  11. הצהרת המועמד.

נא לקרוא בתשומת לב את תקנון המלגה.

את טופסי הבקשה, בצירוף המסמכים הנוספים הנדרשים, מתבקשים המועמדים להגיש למדור קרנות ומלגות בעותק אחד עד יום חמישי, 11 באפריל 2024, ובנוסף נא לשלוח קובץ PDF  של כל החומר בדואר אלקטרוני לכתובת shlomita@tauex.tau.ac.il.