מלגות חד-שנתיות לדוקטורנטים בינלאומיים ("סנדוויץ")

תכנית מלגות "סנדוויץ" של המועצה להשכלה גבוהה מיועדת לדוקטורנטים בינלאומיים אשר לומדים לקראת תואר שלישי במוסד להשכלה גבוהה מוכר בחו"ל, וסיימו בהצלחה את השנה הראשונה ללימודי הדוקטורט. התכנית מעניקה מלגה למשך של עד שנה למגיעים ללימודים באוניברסיטה.  התכנית אינה מיועדת לדוקטורנטים שהם אזרחי ישראל או תושבי ישראל גם אם הם לומדים כעת בחו"ל.

מטרת התכנית היא חיזוק המחקר בארץ וקידום קשרי מחקר בינלאומיים בין חוקרים וקבוצות מחקר בארץ ובחו"ל.

לאור משבר החירום הלאומי והעולמי שהוכרז עקב נגיף הקורונה וההגבלות שהוטלו בעקבותיו, ממשיכה הות"ת לאפשר גמישות בתאריכי ההגעה של המלגאים, כך שמלגאי מחזור תשפ"ב יכולים להגיע לישראל החל מאוקטובר 2021, ולא יאוחר ממאי 2022, ולשהות בישראל לא פחות מ 3 חודשים ולכל היותר עד 12 חודשים.

גובה המלגה השנתית לדוקטורנטים תעמוד על 80,000 ₪ בשנה.  במקרה שדוקטורנטים יגיעו לתקופת לימודים קצרה  משנה, תשולם המלגה באופן יחסי.

דוקטורנטים השוהים בישראל החל מחודש מאי 2021  ועד לחודש אוקטובר 2021  אינם זכאים להגיש מועמדות לתכנית.

ניתן לחלק את התקופה בה מוענקת המלגה, אך לפחות תקופה אחת חייבת להיות לפחות שלושה חודשים ברצף.

הגשת המועמדות תתבצע על ידי חבר/ת הסגל הקולט/ת את המועמד/ת בצירוף הפרטים הבאים:

1. שם המועמד/ת
  2. מדינת המוצא (אזרחות).
  3. מוסד האם בחו"ל
  4. תחום אקדמי
  5. תחום המחקר
  6. מועד תחילת ההשתלמות בישראל
  7. מועד סיום הפעילות בישראל
  8. מכתב המסביר את הפעילות המחקרית הצפויה של המועמד/ת באוניברסיטה.

בעת הגשת הבקשה יש להקפיד על מילוי כל פרטים כולל מועדי ההשתלמות בארץ.

נא תשומת לבכם כי תשלום המלגה מחייב את המצאות המלגאי/ת בארץ. לא יאושר תשלום מלגה ללימוד Online בחו"ל או העברת המלגה לחו"ל מכל סיבה שהיא כולל אי אפשרות הגעה לארץ. במקרה של עיכוב בהגעה תשולם המלגה באופן יחסי כל עוד ימשכו לימודי הדוקטורנט/ית בארץ לפחות כשלושה חודשים.

נא להעביר את כל הפניות במייל אל: danaav@tauex.tau.ac.il עד ליום 01/08/2021

מצ"ב תקנון התכנית בעברית ובאנגלית.