מלגות הות"ת לדוקטורנטים מצטיינים בתחומי חקלאות, מזון/תזונה ושימור המגוון הביולוגי

מלגות המועצה להשכלה גבוהה לדוקטורנטיות ולדוקטורנטים מצטיינים בתחומים של חקלאות, מזון/תזונה ושימור המגוון הביולוגי מיועדות לחזק את הקהילה המחקרית ע"י תמיכה בפיתוח העתודה המחקרית לטובת הגדלת מספר החוקרים שיהפכו למובילים באקדמיה ובתעשייה בתחומי החקלאות, מזון/תזונה ושימור המגוון הביולוגי. זאת, ע"י מתן סיוע כספי לסטודנטים מצטיינים באוניברסיטאות המחקר המתוקצבות ע"י ות"ת המעוניינים לפנות למסלול לתואר שלישי, בכדי לאפשר להם להקדיש את מלוא זמנם ועיסוקם ללימודים ולמחקר במסגרת לימודיהם.

גובה המלגה:

סכום המלגה הוא 120,000 ₪ לשנה למשך שלוש שנים: 60,000 ₪ הקצבת הות"ת ועוד 60,000 ₪ נוספים לפחות במימון היחידה/המנחה. . הענקת המלגה בשנים מתקדמות מותנית בפעילות האקדמית של מקבל/ת המלגה ובהגשת דוח על פעילות זו.

בשנת הלימודים תשפ"ה תעניק הות"ת ארבע מלגות.

האוניברסיטה תוכל להגיש עד שני מועמדות ומועמדים למלגה זו

תנאים כללים להגשת מועמדות:

• המלגה מיועדת לבעל/ת אזרחות ישראלית או מעמד של תושב/ת קבע.
  • למלגה יוגשו מועמדים שיש להם מנחה לדוקטורט ותכנית מחקרית, ושסיימו את לימודי התואר השני עד 5 שנים קודם להגשת מועמדותם למלגה, או תלמידים במסלול ישיר לדוקטורט. (חופשות לידה ללא יכללו במניין השנים).
  • למועמד/ת חייבת להיות יתרה של לפחות 3 שנים עד סיום לימודי הדוקטורט.
  • בהתאם למדיניות מל"ג/ות"ת בנושא שוויון מגדרי, יוגש מספר שווה של נשים וגברים לתכנית.

להלן המסמכים הנדרשים להגשה:

1. טופס בקשה (מודפס).
  2. קורות חיים ורשימת פרסומים.
  3. גיליונות ציונים לתואר ראשון, שני ושלישי.
  4. תכנית מחקר לדוקטורט (באנגלית)
  5. תקציר של עבודת הדוקטורט (באנגלית)
  6. שניים-שלושה מכתבי המלצה חתומים 1) ממנחה עבודת הדוקטורט;  (2) מחברת סגל המכירים או לימדו את המועמד/ת – ממוסד אחר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, או מהאוניברסיטה. ההמלצות לא יהיו בנות יותר משנתיים.
  7. פירוט מלא אודות מקורות מימון נוספים  כמו שכר ו/או מלגה נוספת. על מנת להבטיח מניעת כפל תקצוב. לא ניתן יהיה לקבל מלגה זו בנוסף למלגה או מענק שמקורם בתקצוב ציבורי ישראלי.
  8. טופס פנימי.
  9. התחייבות חתומה מטעם המועמד/ת לעמידה בתנאי התכנית.

נא לקרוא בתשומת לב את תקנון המלגה המצורף.

אופן ההגשה:

את טופס הבקשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים מתבקשים המועמדים להעביר למדור קרנות ומלגות עד ליום ראשון, 31 במרץ, 2024 כקובץ  pdf  לכתובת danaav@tauex.tau.ac.il.