מלגות הות"ת לבתר-דוקטורנטים מצטיינים בתחומי אנרגיה ואקלים

מלגות המועצה להשכלה גבוהה לבתר-דוקטורנטיות ובתר-דוקטורנטים מצטיינים בתחומים של אנרגיה ואקלים מיועדות לחזק את הקהילה המחקרית ע"י תמיכה בפיתוח העתודה המחקרית לטובת הגדלת מספר החוקרים שיהפכו למובילים באקדמיה ובתעשייה בתחום האנרגיה והתמודדות עם שינוי האקלים. זאת, ע"י מתן סיוע כספי לסטודנטים מצטיינים באוניברסיטאות המחקר המתוקצבות ע"י ות"ת המעוניינים לפנות למסלול בתר דוקטורט, בכדי לאפשר להם להקדיש את מלוא זמנם ועיסוקם ללימודים ולמחקר במסגרת לימודיהם.

גובה המלגה:

המלגה בסכום של  60,000$ לשנה תוענק לתקופה של שנתיים. הענקת המלגה בשנה השנייה מותנית בפעילותו האקדמית של מקבל/ת המלגה ובהגשת דוח על פעילות זו.

המלגה מיועדת לסיוע במימון ההוצאות שלהלן: הוצאות מחיה, כרטיסי טיסה למלגאי/ת ולבני משפחה והוצאות בגין מעבר המשפחה לחו"ל.

בשנת הלימודים תשפ"ה תעניק הות"ת שלוש מלגות.

האוניברסיטה תוכל להגיש עד שני מועמדות ומועמדים למלגה זו

תנאים כללים להגשת מועמדות:

• המלגה מיועדת לבעל/ת אזרחות ישראלית או מעמד של תושב/ת קבע.
  • המועמדים טרם החלו את לימודי הבתר-דוקטורט וצפויים להתחיל את ההשתלמות בחו"ל במהלך שנת הלימודים העוקבת.
  • על המועמד/ת לקבל את התואר השלישי לא יאוחר משנה לאחר היציאה להשתלמות.
  • ביום היציאה להשתלמות לא חלפו למעלה מחמש שנים מסיום התואר השלישי (חופשות לידה ללא יכללו במניין השנים).
  • יוגשו כמועמדים למלגה מועמדים שעד מועד ההגשה כבר יש להם מוסד מארח ומנחה או מועמדים שבעת מועד ההגשה עדיין אין להם מוסד מארח ומנחה אך יוכלו להתארגן בנושא זה עד לתאריך 1.9.2024 - ואז ידרשו להגיש את המסמכים הרלוונטיים.
  • בהתאם למדיניות מל"ג/ות"ת בנושא שוויון מגדרי, יוגש מספר שווה של נשים וגברים לתכנית.

להלן המסמכים הנדשים להגשה:

1. טופס בקשה (מודפס).
  2. קורות חיים ורשימת פרסומים.
  3. גיליונות ציונים לתואר ראשון, שני ושלישי.
  4. אישור קבלת דוקטורט
  5. תקציר של עבודת הדוקטורט
  6. תכנית המחקר המבוקשת בחו"ל (1-2 עמודים)
  7. מכתב הזמנה או אישור קבלה מהמארח/ת או האוניברסיטה בחו"ל.
  8. מכתב המלצה מהמנחה העתידי/ת לבתר דוקטורט, אם ידוע כבר זהות המנחה (עד 2 עמודים).
  9. שניים-שלושה מכתבי המלצה חתומים 1) ממנחה עבודת הדוקטורט;  (2) מחברת סגל המכירים או לימדו את המועמד/ת – ממוסד אחר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, או מהאוניברסיטה (ניתן להגיש המלצות נוספות).
  10. פירוט מלא אודות מקורות מימון נוספים  כמו שכר ו/או מלגה נוספת. על מנת להבטיח מניעת כפל תקצוב. לא ניתן יהיה לקבל מלגה זו בנוסף למלגה או מענק שמקורם בתקצוב ציבורי ישראלי.
  11. טופס פנימי.
  12. התחייבות חתומה מטעם המועמד/ת לעמידה בתנאי התכנית.

נא לקרוא בתשומת לב את תקנון המלגה המצורף.

אופן ההגשה:

את טופס הבקשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים מתבקשים המועמדים להעביר למדור קרנות ומלגות עד ליום ראשון, 31 במרץ, 2024 כקובץ  pdf  לכתובת danaav@tauex.tau.ac.il.