מלגות הות"ת לדוקטורנטים מצטיינים במדע וטכנולוגיה קוונטיים

הוועדה לתכנון ולתקצוב במועצה להשכלה גבוהה מציעה תכנית מלגות במטרה לעודד סטודנטים מצטיינים בתחומי המחקר של מדע וטכנולוגיה קוונטיים לפנות למסלול לתואר שלישי באוניברסיטאות המחקר בישראל, ולהקדיש את מלוא זמנם ועיסוקים ללימודים ולמחקר במסגרת לימודי הדוקטורט. בטווח הארוך, להביא להגדלת מספר החוקרים וחברי הסגל האקדמי באוניברסיטאות העוסקים בתחומי המחקר של מדע וטכנולוגיה קוונטיים, וכן להכין את בוגרי האקדמיה שישתלבו בתעשייה בתחום הקוונטים.

במסגרת התכנית תעניק הות"ת מדי שנה עד 10 מלגות חדשות.

סכום המלגה הוא 120,000 ₪ לשנה למשך שלוש שנים: 60,000 ₪ הקצבת הות"ת ועוד 60,000 ₪ נוספים לפחות במימון היחידה/המנחה.

כמועמדים למלגות יוגשו אך ורק סטודנטים מצטיינים לדוקטורט בתחומי הליבה והמעטפת בתחום של מדע וטכנולוגיה קוונטיים, כפי שהוגדרו על ידי ועדת ההיגוי של ות"ת והתכנית הלאומית, והכוללים בתוכם תחומי ידע מגוונים מדיסציפלינות שונות: פיזיקה, הנדסה, מדעי המחשב, מתמטיקה וכימיה. מחקר תיאורטי או ניסיוני הנכלל באחד מן הסיווגים הבאים:

1.         חישוב קוונטי

2.         תקשורת קוונטית

3.         סימולציה באמצעות מערכות קוונטיות

4.         מכשור וחיישנים קוונטיים כגון שעונים אטומיים, מדי שדה מגנטי, ומדי תאוצה קוונטיים

5.       חומרים קוונטיים כגון חומרים טופולוגיים וחומרים מהונדסים קוונטית להצגת תכונות מיוחדות

6.         יסודות תורת הקוונטים עם השלכה לטכנולוגיות עתידיות

7.         מדע וטכנולוגיות קוונטיות חדשניים

ות"ת מעודדת הגשת מועמדות של נשים למלגה זו.

המועמדים נדרשים לעמוד בדרישות תקנון הות"ת:

1.  מועמדים שסיימו את לימודי התואר השני עד חמש שנים קודם להגשת מועמדותם למלגה.
  2. דוקטורנטים (במסלול הרגיל או הישיר) שלפניהם יתרה של לפחות 3 שנים עד סיום לימודי הדוקטורט, ואשר הגישו את הצעת המחקר.

המלגאים יוכלו לעבוד בתקופת המלגה בעבודות שונות בהיקף שלא יעלה על 8 שעות עבודה שבועיות ובתנאי שעבודתם רלוונטית לתחום לימודיהם/מחקרם ובאישור בכתב ממנחה הדוקטורט.

לא ניתן לקבל מלגה זו במקביל למלגה נוספת בתקציב ציבורי.

להלן המסמכים הנדרשים:

1.         טופס הבקשה (מודפס).

2.         קורות חיים באורך של עד שני עמודים (לפרט את התארים ולציין אם הוענקו בהצטיינות או  בהצטיינות יתרה, פרסים וכד').

3.         פירוט פרסומים אקדמיים, השתתפות בכנסים, זכיה בפרסים אקדמיים או כל מידע רלוונטי אחר. יש להפריד באופן ברור בין מאמרים שכבר פורסמו או התקבלו לפרסום ובין מאמרים שהוגשו ונמצאים בשיפוט.

4.       גיליונות ציונים של התואר הראשון, התואר השני (ובכלל זה ציוני הגמר וציון עבודת התזה), והתואר השלישי.

5.       תקציר בסגנון אבסטרקט של המחקר באורך של עד 450 מילים בשפה האנגלית.

6.       תקציר תכנית המחקר לדוקטורט באורך של עד 4 עמודים בשפה האנגלית (לא כולל ביבליוגרפיה. במידה וצורפו איורים/גרפים עליהם להיכנס למסגרת 4 העמודים ביחד עם מקרא נלווה).

6.       2-3 מכתבי המלצה (אחד מהם מהמנחה). רצוי כי אחד מן המכתבים יהיה מחוץ למוסד האקדמי. כל מכתב המלצה צריך להיות באורך של שני עמודים לכל היותר.

7.        טופס פנימי.

7.         כתב התחייבות חתום בידי המועמד/ת.

8.         אישור דקאן/בי"ס/חוג/מנחה להשתתפות במימון המלגה בסך 60,000 ₪ לשנה.

את כל המסמכים, ובכלל זה מכתבי ההמלצה, נא להגיש למדור קרנות ומלגות בעותק אחד עד יום חמישי, 9 במאי 2024, ובנוסף נא לשלוח קובץ PDF של כל החומר בדואר אלקטרוני לכתובת shlomita@tauex.tau.ac.il.