מלגות הות"ת לדוקטורנטים מצטיינים במדע וטכנולוגיה קוונטיים

תכנית המלגות לדוקטורנטים מצטיינים במדע וטכנולוגיה קוונטיים של המועצה להשכלה גבוהה מיועדת  לעודד סטודנטיות וסטודנטים מצטיינים בתחומי המחקר של מדע וטכנולוגיה קוונטיים לפנות למסלול לתואר שלישי באוניברסיטאות המחקר בישראל ולהקדיש את מלוא זמנם  ועיסוקם ללימודים ולמחקר במסגרת לימודי הדוקטורט. בטווח הארוך, מיועדת התכנית להביא להגדלת מספר החוקרות והחוקרים וחברות וחברי הסגל האקדמי באוניברסיטאות העוסקים בתחומי המחקר של מדע וטכנולוגיה קוונטיים, וכן להכין את בוגרות ובוגרי האקדמיה לשילוב בתעשייה בתחום זה.

 

כמועמדים למלגות יוגשו אך ורק סטודנטיות וסטודנטים מצטיינים לדוקטורט בתחומי הליבה והמעטפת בתחום של מדע וטכנולוגיה קוונטיים, כפי שהוגדרו על ידי ועדת ההיגוי של ות"ת והתוכנית הלאומית, והכוללים בתוכם תחומי ידע מגוונים מדיסציפלינות שונות: פיזיקה, הנדסה, מדעי המחשב, מתמטיקה וכימיה. מחקר תיאורטי או ניסיוני הנכלל באחד מן הסיווגים הבאים:

 

  • חישוב קוונטי
  • תקשורת קוונטית
  • סימולציה באמצעות מערכות קוונטיות
  • מכשור וחיישנים קוונטיים כגון שעונים אטומיים, מדי שדה מגנטי, ומדי תאוצה קוונטיים
  • חומרים קוונטיים כגון חומרים טופולוגיים וחומרים מהונדסים קוונטית להצגת תכונות מיוחדות 
  • יסודות תורת הקוונטים עם השלכה לטכנולוגיות עתידיות
  • מדע וטכנולוגיות קוונטיות חדשניים

 

גובה המלגה:

 

במסגרת התכנית יוענקו 10 מלגות חדשות לדוקטורנטיות ולדוקטורנטים מכלל המוסדות. סכום המלגה הוא 120,000 ₪ לשנה למשך שלוש שנים: 60,000 ₪ הקצבת הות"ת ועוד 60,000 ₪ נוספים לפחות במימון היחידה/המנחה. ות"ת מעודדת הגשת מועמדות של נשים למלגה זו.

 

 

תנאים כללים:

 

  1. המועמד/ת יהיו בעלי תואר שני מחקרי או תלמיד/ה במסלול הישיר לדוקטורט.
  2. סיימו את לימודי התואר השני עד חמש שנים קודם להגשת מועמדותם.
  3. למועמד/ת חייבת להיות יתרה של לפחות שלוש שנים עד סיום לימודי הדוקטורט.
  4. המועמד/ת הגיש/ה את הצעת המחקר.

 

המלגאים יוכלו לעבוד בתקופת המלגה בעבודות שונות בהיקף שלא יעלה על 8 שעות עבודה שבועיות ובתנאי שעבודתם רלוונטית לתחום לימודיהם/מחקרם ובאישור בכתב ממנחה הדוקטורט.

 

לא ניתן לקבל מלגה זו במקביל למלגה נוספת בתקציב ציבורי.

 

נא קראו בתשומת לב את תקנון המלגה המצ"ב.

 

להלן המסמכים הנדרשים:

 

יש למלא את טופס ההגשה המקוון: מלגות הות"ת לדוקטורנטיות ודוקטורנטים מצטיינים במדע וטכנולוגיה קוונטיים -  תשפ"ז

 

על תיק ההגשה לכלול את המסמכים הבאים:

 

  1. טופס בקשה (מודפס).
  2. קורות חיים (עד 2 עמודים, כולל פרטי קשר ופירוט אודות השכלה אקדמית ומלגות מענקים ופרסים, לא כולל פרסומים)
  3. רשימת פרסומים הכוללת הפרדה בין מאמרים שפרסמו/התקבלו לפרסום ומאמרים שהוגשו ונמצאים בשיפוט. נא להכניס קישורים למאמרים, היכן שניתן.
  4. גיליונות ציונים לתואר ראשון, שני ושלישי.
  5. תכנית מחקר לדוקטורט (עד 5 עמודים באנגלית כולל תרשימים וגרפים, לא כולל ביבליוגרפיה) ותקציר באנגלית (עד 450 מילים).
  6. שניים-שלושה מכתבי המלצה חתומים 1) ממנחה עבודת הדוקטורט;  (2) מחברת סגל המכירים או לימדו את המועמד/ת – ממוסד אחר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, או מהאוניברסיטה כולל פרטים לגבי הממליצ/ה (תחום, מוסד וכו') והקשר שלו עם המועמד/ת. ההמלצות לא יהיו בנות יותר משנתיים.
  7. פירוט מלא אודות מקורות מימון נוספים  כמו שכר ו/או מלגה נוספת. על מנת להבטיח מניעת כפל תקצוב. לא ניתן יהיה לקבל מלגה זו בנוסף למלגה או מענק שמקורם בתקצוב ציבורי ישראלי.
  8. התחייבות חתומה מטעם המועמד/ת לעמידה בתנאי התכנית.

 

בנוסף יש לצרף אישור דקאנ/ית , ראש ביה"ס/מנחה להשתתפות במימון המלגה בסך 60,000 ₪ לשנה.

                                                           

לאחר מילוי הטופס המקוון נא לשלוח את כל המסמכים, ובכלל זה מכתבי ההמלצה, כקובץ PDF בדואר אלקטרוני לכתובת shlomita@tauex.tau.ac.il, עד יום חמישי 23 באפריל 2026.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות יש לפנות למערכת הפניות >>