מלגות האקלים של קק"ל

הקרן הקיימת לישראל מציעה מלגות לסטודנטים הלומדים לתואר שלישי, אשר נושא המחקר שלהם עוסק בתחום המאבק במשבר האקלים. הזוכים במלגה יושלבו בדיונים, מפגשים, סדנאות וצוותי חשיבה של מרכז קק"ל למאבק במשבר האקלים ויהיו חלק אינטגרלי ממנו.

המלגות יוענקו לסטודנטים לתואר שלישי במדעי חיים, מדעי החברה, לימודי הסביבה או הנדסה. תחומי המחקר כוללים בין היתר את הנושאים הבאים: קיבוע פחם, אנרגיות מתחדשות, שימוש יעיל במים, היערכות המערכות הטבעיות לאקלים המשתנה, לרבות שיטפונות, שריפות יער ועוד.

קק"ל תעניק 36 מלגות אקלים על סך 50,000 ₪ כל אחת לסטודנטים הלומדים באוניברסיטאות המחקר. מחצית ממלגה זו תוענק בסמסטר ב' של שנה"ל תשפ"ד ומחצית מן המלגה תוענק בסמסטר א' של שנה"ל תשפ"ה ובתנאי שעבודת המחקר ממשיכה כסדרה במהלך שנה"ל תשפ"ה.

אוניברסיטת תל אביב יכולה להגיש עד ששה מועמדים למלגה זו.

רשאים להגיש מועמדות תלמידי התואר השלישי אשר להשלמת עבודת המחקר שלהם נותרו שנתיים לפחות.

אמות המידה לפיהן יבחרו הזוכים במלגה הן:

1. מידת ההמלצה של המנחים ו/או המוסד האקדמי לגבי איכות עבודת המחקר בהקשר של המאבק במשבר האקלים (עד 30%).
  2. מידת הרלוונטיות של עבודת המחקר לפעילות של מרכז קק"ל למאבק במשבר האקלים בהקשר של היערכות היער וסביבת הלחות לאקלים המשתנה וקידום אנרגיות מתחדשות תוך מזעור הפגיעה בשטחים פתוחים (עד 30%).
  3. מידת היישומיות בפועל של עבודת המחקר בהקשר של המאבק במשבר האקלים (עד 20%).
  4. מידת החדשנות של עבודת המחקר בהקשר של המאבק במשבר האקלים (עד 20%).

המועמדים מתבקשים להגיש את המסמכים הבאים כקובץ PDF  אחד עפ"י הסדר הבא:

1. קורות חיים ורשימת פרסומים
  2. המלצת מנחה
  3. המלצה נוספת של חבר/ת סגל
  4. תקציר מחקר
  5. כתב הצהרה והתחייבות חתום- נספח א1 לקול הקורא המצורף

נא העבירו מסמכים אלו (כקובץ אחד ) אל מדור קרנות ומלגות אל דנה אביטל: danaav@tauex.tau.ac.il  עד ליום ה'  30/11/2023