מלגות ות"ת לדוקטורנטים מצטיינים בתחום הכלכלה – תשפ"ד-תשפ"ה

המועצה להשכלה גבוהה מעניקה מלגות לדוקטורנטיות ודוקטורנטים מצטיינים בתחום הכלכלה ע"ש גד בונה, מיכה גלעד, בארי חזק ועמוס מילר ז"ל – עובדי אגף התקציבים במשרד האוצר שנפלו במלחמת יום הכיפורים.

מטרות התוכנית - עידוד והרחבת המחקר האקדמי בתחום הכלכלה, מתן אפשרות לדוקטורנטיות ודוקטורנטים מצטיינים בתחומים אלה להקדיש את מלוא זמנם ללימודים ויצירת תנאים לסיום מוצלח של לימודי הדוקטורט, ובטווח הארוך להגדיל את מספר חברות וחברי הסגל המצטיינים בתחום הכלכלה במוסדות להשכלה גבוהה בישראל.

על פי התקנון המצ"ב תעניק הות"ת, מדי שנה, עד 4 מלגות דו-שנתיות כל אוניברסיטה רשאית להגיש עד 4 מועמדות ומועמדים, ולפחות מחציתן נשים.

הזוכות והזוכים במלגה ייבחרו על בסיס כלל-ארצי (ולא מוסדי) של מצוינות אקדמית בכפוף לקריטריונים שייקבעו על ידי ועדה מטעם הות"ת שתופקד על הבחירה.

גובה המלגה הוא 50,000 ₪ לשנה במשך שנתיים.

תנאי הגשת המועמדות:

1. סטודנטים וסטודנטיות מצטיינים מהתואר השלישי או במסלול הישיר שהגישו הצעת מחקר לדוקטורט בתחום הכלכלה.
  2. ניתן להגיש מועמדות עד כשנה ממועד אישור הצעת המחקר לדוקטורט.
  3. ניתן להגיש מועמדות גם אם הצעת המחקר הוגשה לשיפוט טורם אושרה, זאת בצירוף אישור מהמנחה והתחייבות לעדכון ות"ת על אישור ההצעה עד סוף סמסטר א' של שנת הלימודים תשפ"ד.
  4. יש להתחייב לעמוד בתקנון המלגה.

דוקטורנטיות ודוקטורנטים שהגישו מועמדות למלגה זו במחזורים קודמים ומועמדותם הוגשה לות"ת (אחרי שלב המיון האוניברסיטאי) אינם יכולים להגיש מועמדות שנית. בנוסף, על פי כללי ות"ת, לא ניתן להגיש מועמדות ליותר מתכנית מלגות אחת של ות"ת בו זמנית בשנה נתונה.

נא תשומת לבכם כי כל תוכניות מלגות המצויינות של הות"ת מיועדות אך ורק לבעלות ובעלי אזרחות ישראלית או בעלי מעמד של "תושב קבע".

נא להגיש את המסמכים הבאים:

1. טופס הבקשה של הות"ת (טופס)
  2. מכתב אישי (עד עמוד) מהמועמד/ת לחברי הוועדה בו המועמד/ת מתבקש/ת לכתוב בסגנון חופשי (ולא פורמאלי) על הרקע האישי והמקצועי ועל תחום לימודיו/ה. מכתב זה יכול לכלול פירוט אודות הרקע האישי, המשפחתי והחברתי, מקומות לימודים, התנדבות, עבודה, הרקע לבחירה במסלול לימודים זה וכיו"ב.
  3. קורות חיים (עד שני עמודים).
  4. גליונות ציונים ותעודות סיום של התואר הראשון והשני, כולל ציוני סיום התואר.
  5. תקציר עבודת ה- M.Sc או M.A
  6. תקציר הצעת המחקר לדוקטורט (עד 2 עמודים).
  7. מועמדות ומועמדים שהתקבלו למסלול ישיר לדוקטורט יגישו תקציר הישגיהם במחקר (עמוד אחד עד שניים).
  8. תיאור המחקר, יעדיו ומטרותיו (עמוד אחד בלבד).
  9. פירוט על פרסומים אקדמיים, השתתפות בכנסים, זכיה בפרסים אקדמיים או כל מידע רלוונטי אחר. יש להפריד באופן ברור בין מאמרים שכבר פורסמו או התקבלו לפרסום ובין מאמרים שהוגשו ונמצאים בשיפוט.
  10. שלושה מכתבי המלצה: אחד מהמנחה של עבודת הדוקטורט וכן עד שני מכתבי המלצה של נשות ואנשי אקדמיה בכירים המכירים את המועמד. בהמלצה יש לכלול מידע אודות תחום המחקר, חשיבותו המדעית, מקוריותו, חדשנותו ותרומתו הצפויה לתחום ולהתייחס להישגים האקדמיים של המועמד.
  11. אישור ממדור תלמידי מחקר על קבלה כדוקטורנט/ית שלב ב' או אישור על הגשת הצעת המחקר לוועדת תלמידי מחקר יחידתית.
  12. כתב התחייבות חתום בידי המועמד.
  13. טופס בקשה פנימי.

את כל המסמכים בוכלל זה מכתבי המלצה נא לשלוח למדור קרנות ומלגות לדוא"ל shlomita@tauex.tau.ac.il עד יום ראשון, 10 בספטמבר 2023.